Skip to content

Me tegelt ikka ka juba purjetame

Ei maksa arvata, et nüüd üks tohutu remontimine jätkuvalt käsil, mida viimane postitus justnagu väidaks. Oh ei! Me ikka ka meredel.
Oli see vist mai 1. laupäev, kui Marie ja Vesihiid sisse tõsteti. Esimese välismaana võttis Vesikas sihi Koguva sadamale. Ma käisin veel õhtupoolikul korra Rannaküla all natuke lanti loopimas ja vaatasin, et üks ennenägematult suur purjekas paistab lainete tagant. Pärast mõningast binokkioga sihtimist läksid mu enda silmad ennenägematult suureks – va Vesikas ju seilamas! Koguvale said nad elutervisega kohale, käisin pulssi mõõtmas, ning kohalikud elanikud olid sekundite jooksul endast väljas ja luurasid mööda küla ringi, et “hiidlased pidid kohal olema!”

 

Mingi päev pidid nad sealt Muhust uisulaeva õlleankru juurest minema saama, sest paari nädala pärast olid Vesikas kenasti Orjakus Tuulekalafestivali pidamas. See oli siis mai viimane laupäev, tuul puhus vinge-vinge, kuigi päike paistis soojasti. Vesikas näitas jälle häid tulemusi, tehes paar ringi lahe peal ning muuhulgas oskas osavasti rada valida, sest üks tuulehaug jäi isegi landi otsa kinni:) Konkurentsi kahjuks püügivõistluse esikolmikule selle tulemusega ei pakkunud. Eks peab suurema konksu vaatama. Õhtul oli veel tantsupidu ja uhiuus Orjaku puhvet. Pühapäeval peale festivali oli ilm poole kenam, nii et peale niisama traageldamist ja kalade mitte-kättesaamist ikkagi see suund kuidagimoodi Triigi sadama peale läks. Aga kohale jõudsime peaaegu, sest küll üks vaatas ootamatult kella ja siis veel hakkas leedomarjakorv just ka Triiki jõudma ja lisaks tekkisid pingelised numbrite (1-2) lahendamise küsimused, nii et niuhti ots ringi ja tagasi Orjaku peale. Muidugi tuul, va vigurävant, otsustas puhumise lepingu üles öelda. Aga ega nii kiiret ka tegelikult ei olnud ja nii me siis vaikselt loksusime Orjakusse, imeilus õhtupoolik ja päikeseloojang üle taeva laiutamas, endal mitte ühtegi kala.

 

Marie ei ole veel suuri tulemusi näidanud. Tal oli üks tihendite vahetamise häda kraes, nimelt mootoril siis, mis tänaseks peaks ka olema saanud paljutöötava lahenduse.

Sedasi praegu siis.