Skip to content

Suvi jätkub

Blogi juttudesse on küll suur vahe sisse jäänud, aga tegelikult on merel käimist ikka olnud. Päris igast sõidust ei jõua ju kirjutada. Siiski mõned asjad ei kannata ka maha vaikida. Üheks selliseks kujunes sõit Triiki 5. augustil. Nimelt on sealse sadama aktiivsem rahvas eesotsas Mann-Jaana meeskonnaga võtnud kätte ja Triigi sadamakõrtsile uuesti elu sisse puhunud. Sedakorda oli kavas pidu elava lõõtsamuusika ja kõige selle juurde kuuluvaga, millest meid ka aegsasti teavitati. Ilm oli ilus ja läksimegi – Vesihiid, Marie ja Kimmo isa väike punane purjekas. Viimane tekitas palju hämmeldust ootamatute manöövritega loojuva päikese taustal ja eriti veel tagasi sõites, kui ta oma uue nime `Vesikas Täpiks` auga välja teenis.

Pidu oli muidugi mõnus, nagu arvata oligi. Sai lõõtsalugudele kaasa laulda ja mõned ka tantsida. Ja täieliku üllatusena olid taevas virmalised. Helerohelised ja hästi näha. Muidu peaksid need vist rohkem talvel paistma, aga ju siis on Triigi rahval kõrgemal tutvusi ja andis selle asja ka suvel ära korraldada. Igatahes jõudu-jaksu ja katsume ka edaspidi läbi astuda!

Samal nädalalõpul jõudsime suurema seltsiliste-seltskonnaga veel Kärdla kohvikute päeva külastada ja Suursadamas uue soomlaste kaljasega `Ihana` lähemalt tutvuda. Lisaks tegi Eero oma töölaeval põhjaliku ekskursiooni.

 

Järgmisel nädalavahetusel, täpsemalt 13. augustil, toimus Haapsalus 22. Valge Daami regatt. Asusime Mariega juba eelmisel hommikul koos purjetamise- ja Hiiumaa-huviliste suvitajatega Orjakust teele. Vahepeatus Heltermaal meeskonna vahetuseks ja õhtuks jõudsime Haapsallu.

Võistlussõit oli nagu eelmiselgi aastal päripäeva ümber Vormsi. Algas väga vaikse tuulega, tasapisi läks aga järjest valjemaks ja peale lõunat Vormsist põhja pool võttis päris tõsise tuule ja laine üles. Enne finišit käis kõige kõvem rebimine, tugevas vastutuules kitsas sissesõidu kanalis krüssates. Kokkuvõttes saime 3. koha Luisa ja Aurora järel. Õhtu jätkus nagu ikka meelelahutusprogrammiga linnas ja traditsioonilise fotosessiooniga Tšaikovski pingil.