Skip to content

Aastakoosolek

Sel aastal sai üldkoosolek peetud Kalanas Hõbekala külalistemajas 11. veebruaril. Suurem külm oli järele andnud ja ka lund polnud üleliia palju, kuid siiski oli kohal tunduvalt vähem inimesi kui seltsis liikmeid tegelikult. Koos volitustega sai piisav häälte arv siiski kokku ja kõik vajalikud otsused tehtud. Lühidalt siis, millest räägiti.

Esmalt kokkuvõtted eelmise aasta tegemistest ja majanduslikest näitajatest. Siis liikmeskonna teema, kes on seltsi ridadest lahkunud, kes tuli välja arvata ja kes uued vastu võtta. Uusi liikmeks soovijaid oli seekord koguni neli – Einar, Merli, Sander ja Tuuli. Mõni juba kõigile tuttav, mõni siiani ainult osadele, aga soovitajate toetusel said kõik vastu võetud.

Järgmiseks sai põhikiri vajalikes kohtades muudetud ja täiendatud, varsti vahetame kodulehel ka uue vastu, siis saavad kõik ise lugeda. Üks muudatus oli auliikmete staatuse lisamine. Kohe said ka kaks esimest auliiget nimetatud, kelle auväärsuses ja seltsi heaks antud suures panuses polnud kellelgi vähimatki kahtlust – Argo Kruusmägi ja Riho Sõrmus.

Edasi rääkisime tuleva hooaja plaanidest. Traditsioonilised ettevõtmised jätkuvad ka sel aastal, lisaks teeme kindlasti ära juba mõned aastad plaanitud „rahvas merele“ projekti ja kui jõuab, siis ka Orjaku regati. Puulaevade peo aeg ja koht on ikka endiselt 23. juuni Sõrul. Paadimatka osas oli algselt mõte Kalanasse minna, aga kuna sealne ürituste graafik meie plaanidega ei klapi ja ilmselt ka sadam veel selleks suveks korda ei saa, otsustasime matka sihtkohaks valida hoopis sadama, mis viimasel ajal Hiiumaal kõige hoogsamalt arenenud on, nimelt Orjaku. Lähtesadamaks Heltermaa või Suursadam ja toimumisajaks juuni viimane või juuli esimene nädalalõpp. Väga tugev toetus oli ka Roograhu sadamale, aga sinna ei mahu paraku kogu paadimatka eskaader sisse. No natuke veel arutatakse ka seda teemat, enne kui aja ja koha lõplikult välja reklaamime.

Tuleviku plaanidest sai arutatud ka juba järgmise aasta asju, nimelt 18. jaanuaril 2013 saab selts 20 aastaseks. Seda on kavas suurelt tähistada. Kui läheb nii nagu plaanitud, korraldame kõigile huvilistele avatud juubeli, kus on päeval teemakohased loengud ja jututoad, õhtul aga meelelahutuslik osa ja seltsiga seotud ansambli(te) etteasted. Siinkohal olekski kõigile, kes seda juttu lugema juhtuvad, üleskutse pakkuda välja, mis sel päeval ja õhtul kavas võiks olla. Kas on kellelgi ehk mõtteid, kus ja kuidas võiks üritust korraldada või siis mida te hea meelega ise näha või kuulda sooviks? Ja kõik seltsilised ja seltsi sõbrad võivad nüüd selle kuupäeva planeerituks lugeda.

 

            

 

Aga ainult toas istuma sel nädalalõpul ka ei pidanud. Kuna tegu on ju tõeliste purjetamishuvilistega, ei lasknud me ennast häirida sellest, et vesi tahkeks on muutunud ja läksime ikkagi merele. Nii laupäeval kui pühapäeval oli parajalt vali tuul ja kavas jääpurjetamine. Paljud on juba ka varem sõitmas käinud, aga oli ka täiesti algajaid, kes siis Mardi juhendamisel talvist purjetamist proovida said. Ja tasus proovida tõesti, päris vägev kihutamine oli.