Skip to content

Juuni

Suve algus on olnud nii külm ja vihmane, et polegi väga palju kirjutamisväärset juhtunud. Üht-teist aga siiski. Ja nüüd lühike kokkuvõte järjekorras. Viimane sissekanne oli sellest, kuidas Marie vette sai. Juuni esimesel päeval sai ka Vesihiid vette ja tegi esimese sõidu vraki poisse.

2. juunil toimus Orjakus Tuulekala festival. Nagu alati, oli ka seekord hirmus torm ja vihm. Lõbusõidud jäid kõik ära, selle asemel osalesime merepääste demonstratsioon-õppusel. Nimelt on Mareku eestvedamisel osa meie seltsilisi ka Hiiumaa Vabatahtliku Merepääste Seltsi ridadesse astunud ja läbinud päästekoolituse. Vaatamata karmile ilmale õnneks reaalset päästmist siiski vaja polnud.

Järgmisel nädalalõpul, 9.-10. juuni oli Sõru Jazz ja Mardi sünnipäev, mis samuti õhtu lõpuks Sõrule jõudis. Sai palju head muusikat kuulata ja palju õnne.

Nädal edasi, 16.-17. juuni käidi vist Koguval. Selline ebamäärane info, kuna ise ei osalenud ja kuuldud jutud on juba meelest läinud. Aga ju oli ikka meeleolukas väljasõit.

Puulaevade pidu toimus nagu ikka – jaanipäeval Sõrul. Ilm oli vilets, vihma kallas terve päeva ja öö. Siiski oli päris toredaid puulaevu kohale tulnud, kõige suurem ja uhkem neist Haapsalust Vikani seltsi Hoppet. Meie puulaev Vesihiid oli samuti kohal, tuliuue mastiga. Lõbusõidud merele jäid küll ära, ülejäänud programm aga toimus ja huvilisi jätkus kogu päevaks. Eriti õhtuse tantsupeo ja Audru Jõelaevanduse Pundi etteastete ajaks. Väga tore, et nii palju seltsi rahvast oli saanud kohale tulla – kes maad kes merd mööda, kes lähemalt kes kaugemalt. Ja tänud kõigile, kes pidu ette valmistada ja läbi viia aitasid!

 

           

    fotod Hiiu Nädal

 

Järgmiste Puulaevapidude korraldamise osas on kõik arvamused ja ettepanekud väga oodatud. Kas jätkata iga aasta või mõne-aastaste vahedega, kas ikka jaanipäeval või mõnel muul ajal, kas alati Sõrul või vahelduseks ka mujal käia, ja kõik muud sellised mõtted.

Juuni lõppu ja otsapidi juba juuli algusesse jäi veel ka Kessu Regatt, millel Marie osales. Tulemus küll kõige parem polnud, 4. koht, aga treeninglaagri mõttes ja järgmiste sõitude ettevalmistusena läks täiesti asja ette. Ja pealegi on Haapsalus alati väga meeleolukas käia.

Juba mõne päeva pärast toimub Paadimatk ja tuleval nädalal Muhu Väin.