Skip to content

Hooaeg alanud

Marie ja Vesihiid said sel aastal vette 17. mail. Lisaks tõsteti samal päeval veel Careta ja Lotta. Juba varem olid vees Arkeia, Wesilind ja Kärbes, seega Orjakus on hooaeg täiesti alanud. Tõstmine läks kenasti, ilm oli ilus, võibolla liiga palav ainult. Sättisime asjad paika ja tegime kohe esimesed proovisõidud. Kuna sel kevadel on meremärkide panek väga hiljaks jäänud, siis päris täpselt ei teagi öelda, kuhu maani sõitsime. Mõned punased ja rohelised toodrid on vees, aga edasi ei ühtegi ida ega läänt, sõida kuhu tahad. Või siis niikaua kuni kiilu all tunda annab. Õnneks on Mariel uus kaardiplotter, nii et võime ka ilma märkideta sõita. Ja kui juba uued asjad jutuks tulid, siis ka mootor on uus. Tuuli sõnul kõrv lausa puhkab. Huvitav, mis talle vana mootori juures ei meeldinud, oli ju küll ilusti kaugele kosta.

 

           

 

Laupäeva hommik jätkus laevade korda seadmisega. Ja lisaks oli ka Orjaku külaseltsil talgupäev sadama ja lähema ümbruse korrastamiseks. Kuna see meie ühine õu on, siis panime ka käed külge. Kaevasime pinnast uue saalimaja terrassi alt, pesime seltsimaja aknaid ja tegime veel üht-teist. Kahjuks ei saanud muuli otsa märki värvida, kuna keevitustööd ja uued kinnitused on tegemata. Nii et praegu on roheline märk endiselt roostepruuni värvi, katsuge siis ikka õigelt poolt sõita.

Terve päev oli leitsak ja aeg-ajalt käisid tuulehood üle, justkui hakkaks sadama ja äikest tulema, aga siis oli jälle päike väljas. Õhtupoole sõitsime Sõrule ja merel saimegi äikesepagi kätte. Keerutas nii, et vindeksil läks kõik sassi, kuhu poole näitama peab. Me tegime mõne tiiru kaasa, aga hoidsime ikka enam-vähem järje peal. Sõrule jõudis õhtuks kokku 5 laeva ja ei teagi kui palju inimesi. Kõrts oli veel kinni, huvitav kas nende hooaeg on kuidagi meremärkidega seotud? Aga tegelikult oli Teet kõrtsu poolt tervitustega kohal ja ilm oli nii mõnus, et nagunii tahtsime väljas olla, eks suvel jõuab toas istuda küll. Birgit laulis, Juur-Kivirähk kommenteerisid ja meie grillisime.

Järgmine päev oli jälle ilus ilm. No kaua võib. Tagasiteel tuli merel ootamatult ka väike päästeoperatsioon läbi teha, kuna üks laev oli teelt eksinud. Tärkma kalurite abiga saadi lõpuks madalikult minema, seekord õnneks ilma vigastusteta. Ja siit üks tähelepanek ka, et tasub telefonis alati vajalike inimeste numbreid ja piisavalt elektrit hoida.

Vot selline nädalalõpp ja hooaja algus oli. Ehk tuleb suve jooksul veel nii ilusat ja sooja ilma. Ja tegelikult on mingi mõte ikkagi ametlik kevadsõit ka teha, et kõik kes seekord avasõidul polnud, ka tulla saaks. Ning juba tuleval nädalalõpul on Orjakus Tuulekala festival.