Skip to content

Juubel

Hiiu Purjelaeva Selts sai 18. jaanuaril 20 aastat vanaks. Sel puhul korraldasime kõigile seltsi praegustele ja endistele liikmetele ning lisaks kõigile huvilistele terve juubelipäeva täie teemakohaseid ettevõtmisi.

Algas päev ekskursioonidega. Esmalt käisime Laukal vaatamas, kuidas lestalaeva ehitus läheb. Marek rääkis, mis tehtud ja mis plaanis. Kõik said laeva lähedalt näha ja oma käega katsuda. Kes oskas, küsis lisa, teised kuulasid. Hirmus külm oli, ehk siis tegelikult ilus talvepäev. Targematel oli termosega soojendav jook kaasas.

 

           

 

Edasi suundusime Kärdla sadama ehitust kaema. Linnapea juhatas ekskursiooni, rääkis tööde käigust, näitas jooniseid ja kui natuke kätega juurde vehkida, sai juba üsna selge pildi, milline see sadam ikkagi olema saab. Kiiremad valisid mõttes juba kaikohti, kus mugavam manööverdada. Peale ringkäiku sai kontori-soojakus ehitaja esindajalt veel tehnilist infot lisaks küsida. Sadama areng läheb inimestele tõesti väga korda, sest huvilisi oli kohale tulnud rohkem, kui oskasime oodata. Viimane ekskursioon läks Suursadamasse halulaeva ehitust vaatama. Tundub, et seal edeneb ka päris hea hooga. Padu Andrus rääkis, mis tööd käsil on ja miks just nii neid asju tehakse. Puulaevameestel hakkas jutt nii jooksma, et isegi jääkülm betoonpõrand ei andnud enam tunda. Teised said laeva ümber tellingutel ronides sooja.

 

           

 

Õhtune pidulik osa toimus Rannapaargus. Alguseks väikesed tervitused ning edasi jutud ja pildid läbi seltsi ajaloo. Esmalt rääkisid Riho Sõrmus ja Argo Kruusmägi seltsi asutamisest ja esimeste aastate tegemistest. Järgmiseks Hannes Vaidla ettekanne põnevamatest purjetamistest ja teistest värvikamatest ettevõtmistest seltsi ajaloo poole pealt, ehk siis umbes 5-15 aastat tagasi, mida saatis Marje Randmaa abiga kokku seatud pildiprogramm. Ja lõpetuseks seltsi praeguse juhatuse poolt ülevaade viimase aja tegemistest, suurematest saavutustest ja hetkeseisust. Kõik muidugi ohtra pildimaterjaliga illustreeritud.

 

           

 

Sellega oli ametlikum osa läbi ning jutud jätkusid väiksemates ringides. Tantsuks ja ka mõnusaks jutuajamise taustaks mängis muusikat dj Harlet, kelle hea lugude valik paljudele juba paadimatkadelt tuttav on. Hoogu jätkus hommikuni.

Lisaks juubelipäevale oli juba ka paar õhtut varem Keskväljakul linnavalitsuse maja galeriis suurel ekraanil jooksnud pildiprogramm seltsi ajaloost, järjestatuna aastate kaupa. Siinkohal suur tänu kõigile, kes vana fotomaterjali aitasid otsida ja sündmusi dateerida. Ning kõigile, kes juubelipäeva õnnestumisele kaasa aitasid. Viie aasta pärast siis suurejooneline veerandsada!