Skip to content

Orissaare sõidud

Juhtus kuidagi nii, et käisime üsna järjest kaks korda Orissaares. Eks meile ju tegelikult meeldib seal ja me vist meeldime neile ka, eriti Illiku laiu rahvale, sest miks muidu meid seal alati nii kenasti vastu võetakse.

8. juunil tegime traditsioonilise hooaja avasõidu, nime poolest `kevadsõidu`, kuigi sel aastal jäi see küll üsna suvesse. Äsja olime kätte saanud värsked vormiriided ja see ilu tuli pildile jäädvustada nii eest kui tagant.

 

       

 

Ilm oli hea ja sõit mõnus. Vesi oli juba nii soe, et tasus merel ujumiseks peatus teha. Kalda kohvik ootas meid endises headuses, saun soe ja joogid külmas. Keset ööd tähistasime Mardi sünnipäeva ja kuulasime mitu tundi Entel-Tentelit. Päris palju tuli meelde, nii laulu sõnu, kui üldse.

 

Umbes kaks nädalat hiljem ja umbes samas koosseisus sõitsime Orissaarde jaanipäevale. Kuna Puulaevapidu sel aastal polnud, siis tegime harjumuspärasele Sõrule sõidule vaheldust. Eelmisel õhtul käisime juba Pullus Untsakaid kuulamas-vaatamas, nii et meeleolu oli jaaniks sobiv. Sõit läks jälle mõnusalt. Katsetasime Marie uut spinnakeri, töötas hästi.

 

       

 

Õhtupoole jäi tuul päris vaikseks ja tegime ujumispeatuse, vesi oli täiesti soe. Ja siis sõitsime Taaliku sadamat vaatama, õigemini seda, mis sadamast järele on jäänud. Jutu järgi oli Taaliku vanasti päris hea sadam, vesi läheb seal ruttu sügavaks ja kaldalt tuli korralik kivimuul. Sõja ajal olla muul pommiga pihta saanud ja hiljem pole seda kohta enam sadamana kasutatud. Aga suurem osa muuli on küll alles, niipalju kui mere poolt paistis. Ja vee sügavus on kahe meetri ringis, nii et põhimõtteliselt saaks muuli otsa laeva kinni panna. Edasi Orissaare poole sõites oli hea jälgida, kuidas Saaremaal ja Muhus järjest rohkem jaanilõkkeid tossama hakkas. Kohale jõudes tegime soenduseks mõne seti võrkpalli sadama uuel liivaväljakul. Siis kütsime sauna ja grillisime liha. 100% jaanipäev, eriti veel arvestades, et kõike seda saatsid väsimatult Ivo Linna ja Apelsini parimad salvestised. Kuni hommikuni välja. Ja veel eraldi tuleb ära märkida, et ilm oli soe, vaikne ja kuiv – nagu polekski jaanipäev.